www.makemkv.com

MakeMKV support forum
It is currently Sat Aug 23, 2014 7:28 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Nov 10, 2012 5:42 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 10, 2012 5:33 pm
Posts: 2
Hello!

I have tried MakeMKV 1.7.9 under my gentoo linux. I can succesfully install it but when I try to run makemkv the process just hangs not binging up the gui. Version 1.7.8 worked perfectly. Here is a gentoo bugzilla entry showing that at least 2 users (including me) have this problem: https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=439380

Can you help?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 11, 2012 7:16 am 
Offline

Joined: Wed Nov 26, 2008 2:26 am
Posts: 3121
Can you run the console version alone?
Code:
makemkvcon info disc:0


What happens if you run GUI from terminal with debug enabled?
Code:
makemkv debug /dev/stdout


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 11, 2012 12:07 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 10, 2012 5:33 pm
Posts: 2
None of the suggested commands produce any output. The processes just hang.

I have created an strace log of the command "makemkv debug /dev/stdout" and attached it. Maybe that helps debugging.


Attachments:
File comment: makemkv.log
makemkv.log [158.19 KiB]
Downloaded 164 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 11:33 pm 
Offline

Joined: Wed Nov 14, 2012 11:30 pm
Posts: 1
I am having the same problem. Is there a way to still get the working version (1.7.8)?
I am running gentoo x86_64

If I can provide any useful information or help with testing, I would be happy to help.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 21, 2012 12:19 am 
Offline

Joined: Fri Jun 24, 2011 12:46 pm
Posts: 17
I'm having the same problem.
makemkvcon just hangs without output at all.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 25, 2012 6:09 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 02, 2012 4:05 am
Posts: 7
I've bumped makemkv on gentoo to 1.7.8 -- we'll hold off on pushing 1.7.9 until there is a better idea what is breaking with it. I noticed the changelog has a reference to glibc changes in 1.7.9....may need to go look into what that entailed. Gentoo users can be running anything from glibc 2.10 to 2.16 depending on how they've setup their systems.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 12:20 am 
Offline

Joined: Tue Dec 11, 2012 12:17 am
Posts: 2
I got a message today, "This application version is too old. Please download the latest version at http://www.makemkv.com or enter a registration key to continue using the current version."

I had understood on installing MakeMKV that, for linux users at least, this was just a polite way to make sure that we're using the most current versions. Did I misunderstand, or is there some workaround since 1.7.9 is giving Gentoo users headaches?

Any thoughts are appreciated.

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 2:46 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 11, 2012 2:45 pm
Posts: 2
Use the Registration code here http://www.makemkv.com/forum2/viewtopic.php?f=5&t=1053


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 3:53 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 11, 2012 12:17 am
Posts: 2
jeisom wrote:


Worked perfectly. Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 9:37 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 11, 2012 2:45 pm
Posts: 2
1.7.10 is also giving me problems. makemkvcon just starts up using 100% cpu and doing nothing else when executing makemkv.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 22, 2013 11:37 am 
Offline

Joined: Mon Jul 02, 2012 4:05 am
Posts: 7
This problem still occurs with 1.8.0 .....seems to have been that way since 1.7.8 at least. No debug output, just two processes - makemkv and gui server, with one using all cpu, no output sent to console or any logfiles that I can see.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 22, 2013 12:04 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 02, 2012 4:05 am
Posts: 7
More info--

Using default gentoo cflags for 1.8.0 doesn't work(no output/hang), but if all flags but -Os are filtered, than the message "application failed to initialize" is received.

Debug info:
matt@hyperion ~/.MakeMKV $ makemkvcon info disc:0
[1]+ Exit 1 makemkv
Segmentation fault
matt@hyperion ~/.MakeMKV $ makemkv debug /dev/stdout
DEBUG: 0xffffffff8000000b (null) 88


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 22, 2013 1:11 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 02, 2012 4:05 am
Posts: 7
Testing a possible fix -- more details at: https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=439380


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 22, 2013 1:12 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 02, 2012 4:05 am
Posts: 7
Testing possible fix....looks like filtering all -O flags except for -Os was the right path


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group