Want to selct DTS-HD MA by default

Everything related to MakeMKV
Post Reply
hart2hart
Posts: 24
Joined: Sun Aug 07, 2016 4:26 pm

Want to selct DTS-HD MA by default

Post by hart2hart » Mon Jun 19, 2017 11:36 pm

What do I change in the default string to auto select the DTS-HD MA Surround instead of just the standard DTS Surround 5.1 core (attempted to attach capture of screen but said board attachment quota has been reached) show in image

-sel:all,+sel:(favlang|nolang|single),-sel:(havemulti|havecore),-sel:mvcvideo,=100:all,-10:favlang

TheTerrorBeyond
Posts: 81
Joined: Thu Jul 14, 2016 3:08 am

Re: Want to selct DTS-HD MA by default

Post by TheTerrorBeyond » Tue Jun 20, 2017 5:10 am

I set mine up as:

-sel:all,+sel:(favlang|nolang|single),+sel:all, +sel:(lossless|havemulti|havecore),-sel:mvcvideo,=100:all,-10:favlang

This works for me, and I get lossless audio by default now.
Media Server: i7-6800k (6-core processor), 32GB RAM, MSI Carbon Pro board, SAS RAID, liquid cooling, NVIDIA 1080SC, (6) 10TB Barracuda Pro, (4)8TB Barracuda Pro, (1) 6TB Barracuda, (1) 4TB Barracuda, (1) Toshiba 512GB SSD, (1) Intel 256GB Intel M.2 SSD.

TheTerrorBeyond
Posts: 81
Joined: Thu Jul 14, 2016 3:08 am

Re: Want to selct DTS-HD MA by default

Post by TheTerrorBeyond » Tue Jun 20, 2017 5:12 am

I asked this question myself a while back... here is the thread and the answer from Yorgo:

http://www.makemkv.com/forum2/viewtopic.php?f=1&t=15924
Media Server: i7-6800k (6-core processor), 32GB RAM, MSI Carbon Pro board, SAS RAID, liquid cooling, NVIDIA 1080SC, (6) 10TB Barracuda Pro, (4)8TB Barracuda Pro, (1) 6TB Barracuda, (1) 4TB Barracuda, (1) Toshiba 512GB SSD, (1) Intel 256GB Intel M.2 SSD.

hart2hart
Posts: 24
Joined: Sun Aug 07, 2016 4:26 pm

Re: Want to selct DTS-HD MA by default

Post by hart2hart » Wed Jun 21, 2017 1:47 am

TheTerrorBeyond wrote:I set mine up as:

-sel:all,+sel:(favlang|nolang|single),+sel:all, +sel:(lossless|havemulti|havecore),-sel:mvcvideo,=100:all,-10:favlang

This works for me, and I get lossless audio by default now.

Thank you!

hart2hart
Posts: 24
Joined: Sun Aug 07, 2016 4:26 pm

Re: Want to selct DTS-HD MA by default

Post by hart2hart » Mon Jun 26, 2017 2:20 am

I got a little too excited, The string supplied selected audio track in English (favlang). I only wanted:

-Audio in favlang-
o HD or Master (lossless) when they exist but regular DTS or DD if no lossless exists
o Corresponding Core for HD or Master

-Subtitles-
o favlang
o forced for favlang

I formulated the following string. It works on several discs that I've tested. Are there improvements or are there errors/consequences I'm missing?

-sel:all, +sel:(favlang), +sel:(forced&favlang), -sel:(havemulti|havelossless),+sel:(core&favlang),-sel:mvcvideo, =100:all, -10:favlang

Post Reply