Blu-ray Captain America will not mount

The place to discuss Mac OS X version of MakeMKV
Post Reply
kfreeb
Posts: 93
Joined: Mon Aug 16, 2010 3:43 pm

Blu-ray Captain America will not mount

Post by kfreeb » Thu Apr 26, 2012 2:15 pm

My Blu-ray of Captain America will not mount. It cycles in the drive for about 2 minutes and then reports to Make MKV that there is no disk in the drive. Disk never mounts on desktop. This is the first Blu-ray disk that has failed to mount.

[Disk will mount in regular set top player, (Samsung) connected to flat panel TV.]

Here's my configuration:
Mac Pro 3GHZ
Blu-ray drive, connected via firewire through a Wiebetech Ultradock v4 bridge.
Drive Model: LG WH10LS30, (ROM ver. 1) Manufactured May 2010

Has anyone with the same drive, been able to mount this disk?

Any insight would be helpful.
Mac Pro 3.33GHz Intel Xeon 12 core (mid 2012)
64GB Memory
Mac OS X 10.12.6
Internal Blu-ray drive: BD-RE WH14NS40
MakeMKV v1.15.0

Romansh
Posts: 872
Joined: Sat Jan 22, 2011 7:09 pm

Re: Blu-ray Captain America will not mount

Post by Romansh » Thu Apr 26, 2012 4:37 pm

Have you tried launching MakeMKV first, and then inserting the disc in the drive?

kfreeb
Posts: 93
Joined: Mon Aug 16, 2010 3:43 pm

Re: Blu-ray Captain America will not mount

Post by kfreeb » Thu Apr 26, 2012 5:00 pm

Yes, still the disk will not mount. Not sure what is happing here. It's the only BD disk that will not mount, out of the many that I own.
Mac Pro 3.33GHz Intel Xeon 12 core (mid 2012)
64GB Memory
Mac OS X 10.12.6
Internal Blu-ray drive: BD-RE WH14NS40
MakeMKV v1.15.0

crowfax
Posts: 972
Joined: Thu Feb 18, 2010 5:55 am

Re: Blu-ray Captain America will not mount

Post by crowfax » Thu Apr 26, 2012 5:27 pm

If your computer can't even see the disc there isn't much chance of anything opening it. Sounds like a defective disc, swap it for a new one disc.
Home Theater PC: Assassin HTPC, XBMCbuntu 12.0 (Frodo), Intel i5 3570k 3.4 GHz Ivy Bridge w/ HD 4000, LG BD-ROM
Playback Devices: Mede8er MED600X3D, MyGica EnjoyTV 120, Xtreamer SideWinder 3, Crystal Acoustics MediaMatchBox

kfreeb
Posts: 93
Joined: Mon Aug 16, 2010 3:43 pm

Re: Blu-ray Captain America will not mount

Post by kfreeb » Fri Apr 27, 2012 12:24 am

I just had the disk resurfaced, cleaned up any blemishes in the surface and now the disk mounts just fine. I'm ripping it right now and looks like it will finish with no problems.

Thanks for all who responded, it's appreciated.
Mac Pro 3.33GHz Intel Xeon 12 core (mid 2012)
64GB Memory
Mac OS X 10.12.6
Internal Blu-ray drive: BD-RE WH14NS40
MakeMKV v1.15.0

Post Reply